Projectgroep

 

Een ecodorp of groene wijk in de omgeving van Amsterdam?!

De Projectgroep Ekosofia Amsterdam wordt inmiddels gevormd door een divers en groeiend gezelschap van bijna 50 aspirant-bewoners. We zetten in op een pilot op 30-50 hectaren, voor minimaal 300-500 huishoudens. Ons plan biedt ruimte voor  800-1500 bewoners. Door deze omvang en door alle gedemonstreerde technieken en stijlen van biologisch bouwen zien wij een ecodorp voor ons dat een internationaal visitekaartje voor de stad kan worden!

We willen nadrukkelijk geen ekocommune. Wel een goed gemeenschapsgevoel waarbij ieder individu op eigen wijze betekenis en vorm geeft aan zijn/haar bijdrage hier aan. We werken aan het creëren van een zelfvoorzienende, lokaal actieve, internationaal verbonden, vrije, inspirerende, sociale, vriendelijke, gezonde, eetbare en mooie buurt om in te wonen en werken.

In de Hub Amsterdam organiseren we iedere maand een Naturatorium, een (deels) besloten bijeenkomst voor (aspirant) leden en geïnteresseerden. Op deze dag werken we samen aan het persoonlijk en gezamenlijk plan van aanpak voor de bouw van onze groene droomwijk.

Wil je nu al meedenken en vooral doen? Op forum.ekosofia.org zijn we een netwerk aan het opbouwen waar we het laatste nieuws delen en van en met elkaar leren hoe het een en ander het beste zou kunnen worden gerealiseerd. Mensen met interesse in het project zijn welkom om hier alvast online kennis te maken met -een deel van- de bewonersgroep.